Cum sa eficientizezi aparatul de aer conditionat Samsung

Published on by daniel

Avand in vedere ca nu mai este mult pana cand temperaturile crescute vor deveni o corvoada si nu o bucurie, m-am gandit sa va spun cateva lucruri despre cum ar trebui sa functioneze un aparat de aer conditionat si care e cea mai buna metoda sa ne racorim in timpul verii.

Chiar daca scopul principal al unui aparat de aer conditionat este sa incalzeasca sau sa raceasca o incapere, toate aparatele existente pe piata in prezent au mai mult functii:

In primul rand, orice aparat de aer conditionat Samsung curata aerul cu ajutorul filtrelor. Acestea au revolutionat climatizarea pentru ca au facut posibila folosirea aparatelor de aer conditionat chiar si de catre persoanele sensibile sau cu alergii, eliminand cu succes din aer particulele de praf, alergenii, microorganismele si alte impuritati.

Nu multi stiu ca nu doar temperaturile, ci si umiditatea cauzeaza disconfort. In zonele calduroase, umiditatea favorizeaza dezvoltarea mucegaiului si degradarea obiectelor din lemn sau alte materiale. Din punct de vedere medical, umiditatea crescuta poate afecta sistemul respirator. Cele mai multe aparate de aer conditionat Samsung din ziua de astazi au functii de dezumidificare, alaturi de functiile de control al temperaturilor. Cu toate acestea, un aer prea uscat este la fel de daunator sanatatii.

Un alt factor important pentru gradul de confort din locuinta dumneavoastra este ventilatia. Expertii spun ca pentru a avea un stil de viata sanatos, aerul din incapere trebuie schimbat o data la cateva ore. Din acest motiv, aparatele de aer conditionat au si functie de ventilatie. Avand in vedere ca in perioadele foarte reci sau foarte calduroase aerisirea directa a spatiului nu este posibila, functia de ventilatie a aparatelor de aer conditionat Samsung devine deosebit de utila.

Pentru a va asigura ca aparatul dumneavoastra de aer conditionat functioneaza la randament maxim, exista cateva lucruri simple pe care le puteti face. In primul rand, este indicat sa va izolati locuinta pentru ca asta va retine caldura in timpul iernii, si racoarea in timpul verii. In al doilea rand, in timpul verii cand aparatul de aer conditionat functioneaza pe functia de racire este indicat sa folositi electronicele si electrocasnicele care degaja caldura in perioadele racoroase ale zilei. Becurile sunt o sursa masiva de caldura, deci folositi-le cu atentie.

Cu toate acestea, eficienta unui aparat de aer conditionat Samsung depinde cel mai mult de tehnologiile folosite in construirea aparatului. Fiecare dintre ele este definit de o variabila denumita SEER (Seasonal Energy Efficiency Rating), care defineste eficienta aparatului de aer conditionat. Cu cat SEER-ul unui aparat de aer conditionat este mai mare, cu atat acesta este mai eficient. Recomandarea noastra este ca atunci cand cautati un aparat de aer conditionat sa alegeti unul cu SEER de cel putin 13.

To be informed of the latest articles, subscribe: